kinderen coaching

“Wil je leunen, wil je zwijgen, wil je geven, wil je krijgen, wil je liggen, wil je staan, wil je blijven, wil je gaan, of wil je niks, ik kan het aan.” – Marnix Pauwels

Hebben we een klik?

Wanneer je op zoek gaat naar een kindercoach is het erg belangrijk om te kijken of er een klik is tussen jouw kind en de coach. We kunnen kijken of deze klik een match kan worden tijdens ons kennismakingsgesprek. Hoe voelt dat eerste contact? Je kunt telefonisch of per mail een afspraak met mij maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik reageer binnen 24 uur op jouw bericht.

Het intakegesprek

Als jij besluit om jouw kind door mij te laten begeleiden en vooruit te helpen, kunnen we vervolgens een intakegesprek inplannen.

Tijdens het intakegesprek luister ik naar jouw verhaal en brengen we de hulpvraag van ouder(s) en kind in kaart. De focus ligt op hoe en waar jouw kind, in het hier en nu, in het leven staat en waar het naar toe wil. In het gesprek krijg je de ruimte om jouw wensen en verwachtingen uit te spreken. Het ligt aan de situatie of jouw zoon of dochter aanwezig is bij het gesprek. Dat stemmen we samen af. Zelf vind ik het wel heel leuk om jouw zoon of dochter tijdens de intake te ontmoeten!

Wanneer in deze fase mocht blijken dat jouw kind meer gebaat is bij een andere vorm van begeleiding, dan zal ik je daarover adviseren en eventueel doorverwijzen. Je kunt je op eigen initiatief bij mij aanmelden. Het kan ook via een verwijzing van bijvoorbeeld een leerkracht, arts of psycholoog.

Hoe lang duurt het coachingstraject?

 Omdat elk kind uniek is, is iedere sessie anders. In mijn praktijk heeft jouw kind de ruimte om te praten, spelen, tekenen, verven, spelletjes te doen en te bewegen. Ik werk met verschillende methodes en werkvormen die aansluiten bij jouw kind. Een gemiddeld coachingstraject duurt 3 à 10 sessies. Natuurlijk zijn er uitzonderingen wanneer blijkt dat het probleem wat dieper ligt. Bij mij leert jouw kind inzicht te krijgen in zijn of haar eigen gedrag en gevoelens. Op een leuke, ontspannende manier wordt jouw kind zich bewust van zijn of haar kwaliteiten. Wanneer jouw kind zichzelf beter leert kennen komt het met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. Het antwoord op de vraag ‘Wie ben ik en wat kan ik?’wordt steeds duidelijker voor jouw kind.

Is een eindevaluatiegesprek belangrijk?

Ja! Veel ouders vinden het prettig om na het coachingstraject de ontwikkelingen en veranderingen van hun kind te bespreken in een eindevaluatie. Tijdens dit gesprek beantwoord ik eventuele vragen en geef ik tips hoe jij zelf jouw kind verder kan ondersteunen. Jullie zijn immers de belangrijkste personen in het leven van jouw kind. Met mijn aangeleerde vaardigheden en jullie liefde en aandacht voor jullie kind, zorgen wij er samen voor dat jouw kind zich goed voelt en blijft voelen.

Zullen we afspreken?

Hopelijk heb je een indruk gekregen hoe het kindercoachingstraject in elkaar steekt. Mocht het je aanspreken dan kun je vrijblijvend contact met mij opnemen.

Kort samengevat:

  • Bel 06 200 180 11 of laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
  • Je mag ook een mail sturen naar info@kindercoachrenske.nl
  • Intakegesprek.
  • Start kindercoachingstraject.
  • Eindevaluatie.