De Sterrenreis

Reis naar de ster in jezelf...

Wat is de Sterrenreis?

De ‘Sterrenreis’ is gebaseerd op het boek ‘de Sterrenplukmachine’. Onderweg leren de kinderen veel over zichzelf en ontdekken ze wat hun dromen en wensen zijn. Ik wijs af en toe de weg, nodig uit om eigen keuzes te maken en hierop te vertrouwen, ga met de kinderen naar buiten en ontdek wat de talenten van de kinderen zijn. Ook krijgen de kinderen onder andere ‘sterrenkunde-les’, bespreken we de sterrenbeelden, leren ze van alles over de vier elementen, zijn we veel buiten, ontdekken we de kracht van edelstenen en luisteren we naar wat muziek en natuur je kan vertellen en verduidelijken, om uiteindelijk jezelf te vinden, zodat je kan en mag stralen als een ster!

Lees meer over de Sterrenreis op de website van Gerdien Jansen.


Samen op reis

Je gaat in een veilige, kleine groep van maximaal 6 kinderen, samen op Sterrenreis. Elk moment is anders…. We komen zeven keer, wekelijks twee uur samen. Elk moment is anders. We gaan dromen, durven, doen, denken, creëren, praten, lachen, oefenen en ‘zijn’. Zijn wie je wil zijn, zijn wie je bent.


Informatieavond

Vooraf is er een informatieavond, waar ik de ouders een beetje mee op reis neem. De ouders krijgen dan uitleg en mogen zichzelf, net als hun kinderen, ook verwonderen, maken mooie persoonlijke opdrachten voor henzelf en hun kind, leren elkaar kennen en mogen op deze manier ontdekken wie de reisgenootjes van hun kinderen worden.


Het werkboek

Bij de ‘Sterrenreis’ hoort het boek ‘De Sterrenplukmachine’. Dit boek krijgen de kinderen bij aanvang van de ‘Sterrenreis’ en hieruit mogen ouders en kinderen samen lezen en over in gesprek gaan. Tijdens de ‘Sterrenreis’ werken de kinderen in hun ‘Sterren-werkboek’ aan mooie opdrachten die ze soms alleen of soms samen met hun ouders maken. In dit werkboek kunnen de kinderen ook alles wat ze onderweg beleven, zien, maken, leren en belangrijk vinden, beschrijven, tekenen en bewaren.

De Sterrenplukmachine

sterrenplukmachineDe Sterrenplukmachine is een sprookje waarin universele thema’s zoals de kracht van het verschil, je dromen waarmaken (dromen, durven doen) tot leven komen. Dit sprookje is een beleving in woord, beeld en geluid.

In het boek komt het verhaal tot leven door sferische illustraties.

Het verhaal wordt verrijkt met filosofische vragen om zo de thema’s en de personages nog meer te beleven. Bijvoorbeeld: ‘Als je iemand voor het eerst ziet, wat weet je dan over deze persoon?’ Op de vraag of een kind al wist of hij meer professor, houtsmid of fee was, zei een jongetje van zes: ‘Ik ben meer een professor een uitvind professor mijn hele leven al…’

Het verhaal

In het verhaal (met een diepere laag) dwaalt de reiziger door het Slingerbos, op zoek naar antwoorden. Geholpen en gestuurd door een geheimzinnige kauw, ontmoet hij onderweg de professor, de houtsmid en de fee. Samen versterken ze elkaar en bouwen ze de Sterrenplukmachine. Zal het hen lukken het geheim van de stervende ster te ontrafelen? Of is er misschien een groter geheim?

De kracht van het verschil

Inspiratie van dit verhaal is gevonden in Human Dynamics. Dit is een zienswijze waarin verschillen tussen mensen worden uitgelegd. Verschillen kunnen elkaar versterken. In het Slingerbos wonen prachtige mensen, maar ze kennen elkaar niet of nauwelijks. Door de reiziger en de mysterieuze kauw ontmoeten ze elkaar. Zo worden ze vrienden, ontdekken elkaars talenten waardoor ze hun dromen waar kunnen maken.

Een fragment uit het boek

’Nog steeds kleurt en beweegt de hemel, de hemel danst! En Mira danst mee. Ademloos aanschouwen de vrienden dit tafereel. Dit is het Noorderlicht. De dansende aura van een overleden ziel’, legt de fee uit. Ze vervolgt: ‘Het is de dansende aura van Mira, en van de kauw. De kauw was om ons heen, liet ons ontmoeten. Liet ons elkaar vinden, elkaar lief te hebben, elkaar te respecteren en waarderen. We zijn zo verschillend en zo mooi anders. Mira bracht ons samen en samen konden we meer. Om iedereen zit een kauw, soms zit de kauw zelfs even op onze schouder’.

Kosten

Je ontvangt een Sterrenreispakket. Dit pakket omvat het boek ‘de Sterrenplukmachine’, het benodigde werkboek en alle materialen. Naast het Sterrenreispakket van €50,- betaal je nog voor je deelname aan het programma. Dit bedrag is €175,- (totaal inclusief Sterrenreispakket €225,-).

Wij geloven in deze woorden:

Vertrouw op jezelf en maak je dromen waar!

Meld je aan voor de Sterrenreis

Kindercoach Renske

Tel: 06 200 180 11

KVK: 74279408

Let op!

Momenteel heb ik een klantenstop en neem ik geen nieuwe klanten aan.
nl_NLDutch