De coach

Bij Renske voelde ik mij meteen welkom en veilig.

Wie is nou eigenlijk kindercoach Renske?

kindercoach renskeHet is logisch dat je wilt weten wie Renske is, want jouw kind in de handen van “een vreemde” dat is niet niks. Op deze pagina kom jij meer te weten over wie Renske Opheikens nou is zodat “vreemd” bekend wordt.

Waarom ik?

Er zijn veel mensen die zich hebben gespecialiseerd als kindercoach. Waarom zou je voor mij kiezen?

Naast het feit dat kinderen en hun ontwikkeling mijn passie zijn, is ieder kind in mijn ogen een wonderlijk individu. Zo zal ik jouw kind ook benaderen. Zonder stempels, zonder vooroordeel of “aftik-lijstje”. Ik ken de theorieën omtrent leermethodes, ontwikkelprogramma’s en begeleidingstechnieken. Ik heb de certificaten en diploma’s. Ik vind het super fijn om mijzelf te blijven ontwikkelen!

Echter, jouw kind is uniek en mijn aanpak richt zich op het individu dat onder mijn hoede komt. Met al mijn kennis en ervaring leer ik nog steeds van ieder kind dat ik mag coachen. Daarom is het zo belangrijk om samen met een kind én ouders, verzorgers of andere betrokkenen te kijken naar eigenschappen die benut kunnen worden, in plaats van naar problemen die we zouden moeten oplossen. 

Contact met Renske

Ik geloof dat:

Kinderen veel aandacht nodig hebben zonder voorwaarden. Dit is hoe je het kind terug in de kindertijd brengt. Je coacht kinderen in een kader dat hen voorziet van de dingen die ze nodig hebben om te groeien en te leren. Ongeacht de achtergrond verdienen alle kinderen het om kinderen te zijn en dat kunnen ze zijn als we ze laten.

Het gaat erom dat je hen laat zien hoe ze hun uitdagingen het hoofd kunnen bieden door hen de belangrijkste ingrediënten te geven om hun stress te beheersen en hun uitdagingen met vertrouwen tegemoet te treden.

Mijn achtergrond

Ik ben geboren in Groningen, maar heb mijn eerste levensjaren in het Midden-Oosten doorgebracht. In mijn jongere jaren heb ik onder andere Abu Dhabi, Egypte en Doha, de hoofdstad van Qatar bezocht.

Doordat ik de Nederlandse en Britse nationaliteit heb ben ik tweetalig opgevoed. Al snel ontdekte ik dat het onderwijs mij op het lijf was geschreven. Het is dus ook niet verwonderlijk dat ik op Internationale Scholen ging lesgegeven. Kinderen iets leren is iets wat ik met veel passie doe. Daarnaast help ik nog steeds studenten met bijles Engels in Groningen.

Even terug in de tijd.

Tijdens het laatste jaar van de lerarenopleiding mocht ik in een klein dorpje nabij Kigoma, Tanzania lesgeven. In deze indrukwekkende periode heb ik vele ervaringen in het lesgeven en de omgang met kinderen opgedaan. In Tanzania was het niet ongebruikelijk dat kinderen met de harde hand worden gestraft. Ook werd er vaak in de klas vaak gevochten, heel anders dan het er in Nederland aan toe gaat. Tijdens mijn verblijf heb ik gezorgd voor verandering en veiligheid van de kinderen in mijn klas. In mijn klas werd niet geslagen, niet gebeten en werd uiteindelijk door met elkaar te communiceren met andere ogen naar elkaar gekeken en heerste er een fijne sfeer.

Eenmaal teruggekeerd naar Nederland bleef het continent Afrika een belangrijke rol in mijn leven spelen. Uiteindelijk heb ik bijna 2 jaar in Zuid-Afrika mogen lesgeven. In deze 2 jaar heb ik een grote bijdrage kunnen leveren in de ontwikkeling van vele kinderen. Naast docente stond ik ook in de moeilijke tijden de kinderen van mijn klas bij. Zo heb ik een leerling uit mijn klas geholpen bij het rouwproces na het overlijden van haar vader. Een andere leerling kon ik erg goed ondersteunen tijdens het ziekteproces van een moeder met terugkerende kanker.

Terug in Nederland

Eenmaal terug in Nederland ging ik aan het werk bij de internationale afdeling van een basisschool in Groningen. Hier was ik een voorloper met innovatieve leertechnieken en spelmethoden. Door de jaren heen heb ik mijzelf op vele vlakken gespecialiseerd. Mijn passie voor een kind iets leren verschoof naar een kind helpen in zijn ontwikkeling. In 2018 heb ik daarom besloten om mij hier volledig op te gaan richten.

Rots & Water trainer

Ik heb met succes de Rots & Water opleiding afgerond en mag ik nu anderen deze mooie technieken leren. In 2018 heb ik mij voor Rots & Water gespecialiseerd in psychosociaal trauma.

Beelddenk trainer

Met de methode ‘Ik leer anders’ leer ik kinderen de lesstof vertalen naar woordbeelden zodat het wel binnen het informatiesysteem van het kind past. 

Kindercoach Renske

Het kwam al even naar voren, de passie van lesgeven vervloog voor mij naar het helpen van het kind. Coaching geeft kinderen de broodnodige tijd en ruimte om de wereld op hun eigen voorwaarden te verkennen: zo leren ze denken, uitvinden en socialiseren; van dingen genieten; om uit te vinden wie ze zijn, in plaats van wat de wereld wil en verwacht dat ze zijn.

Contact met Renske

Renske geeft kinderen zelfvertrouwen om succesvol te zijn.

Kindercoach Renske

Tel: 06 200 180 11

KVK: 74279408

Let op!

Momenteel heb ik een klantenstop en neem ik geen nieuwe klanten aan.
nl_NLDutch