Wie is nou eigenlijk kindercoach Renske?

Het is logisch dat je wilt weten wie Renske is, want jouw kind in de handen van “een vreemde” dat is niet niks. Op deze pagina kom jij meer te weten over wie Renske Opheikens nou is zodat “vreemd” bekend wordt.

Ik ben geboren in Groningen, maar heb mijn eerste levensjaren in het Midden-Oosten doorgebracht. In mijn jongere jaren heb ik onder andere Abu Dhabi, Egypte en Doha, de hoofdstad van Qatar bezocht.

Doordat ik de Nederlandse en Britse nationaliteit heb ben ik tweetalig opgevoed. Al snel ontdekte ik dat het onderwijs mij op het lijf was geschreven. Het is dus ook niet verwonderlijk dat ik op Internationale Scholen ging lesgegeven. Kinderen iets leren is iets dat ik erg lang met veel passie heb gedaan. Tegenwoordig geef ik geen les meer, maar help ik nog steeds studenten met bijles Engels in Groningen.

Even terug in de tijd.

Tijdens het laatste jaar van de lerarenopleiding mocht ik in een klein dorpje nabij Kigoma, Tanzania lesgeven. In deze indrukwekkende periode heb ik vele ervaringen in het lesgeven en de omgang met kinderen opgedaan. In Tanzania was het niet ongebruikelijk dat kinderen met de harde hand worden gestraft. Ook werd er vaak in de klas vaak gevochten, heel anders dan het er in Nederland aan toe gaat. Tijdens mijn verblijf heb ik gezorgd voor verandering en veiligheid van de kinderen in mijn klas. In mijn klas werd niet geslagen, niet gebeten en werd uiteindelijk door met elkaar te communiceren met andere ogen naar elkaar gekeken.

Eenmaal teruggekeerd naar Nederland bleef het continent Afrika een belangrijke rol in mijn leven spelen. Uiteindelijk heb ik bijna 2 jaar in Zuid-Afrika mogen lesgeven. In deze 2 jaar heb ik een grote bijdrage kunnen leveren in de ontwikkeling van vele kinderen. Naast docente stond ik ook in de moeilijke tijden de kinderen van mijn klas bij. Zo heb ik een leerling uit mijn klas geholpen bij het rouwproces na het overlijden van haar vader. Een andere leerling kon ik erg goed ondersteunen tijdens het ziekteproces van een moeder met terugkerende kanker.

Terug in Nederland

Eenmaal terug in Nederland ging ik aan het werk bij de internationale afdeling van de Groningse Schoolvereniging. Hier was ik een voorloper met innovatieve leertechnieken en spelmethoden. Door de jaren heen heb ik mijzelf op vele vlakken gespecialiseerd. Mijn passie voor een kind iets leren verschoof naar een kind helpen in zijn ontwikkeling. In 2018 heb ik daarom besloten om mij hier volledig op te gaan richten.

Rots & Water trainer

Dat ik veelzijdig ben kun je zien door het tal van opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb. Zo heb ik met succes de Rots & Water opleiding afgerond en mag ik nu anderen deze mooie technieken leren. In 2018 heb ik mij voor Rots & Water gespecialiseerd in psychosociaal trauma.

Kindercoach Renske

Het kwam al even naar voren, de passie van lesgeven vervloog voor mij naar het helpen van het kind. Coaching geeft kinderen de broodnodige tijd en ruimte om de wereld op hun eigen voorwaarden te verkennen: zo leren ze denken, uitvinden en socialiseren; van dingen genieten; om uit te vinden wie ze zijn, in plaats van wat de wereld wil en verwacht dat ze zijn.

Renske gelooft dat:

Kinderen veel aandacht nodig hebben zonder voorwaarden. Dit is hoe je het kind terug in de kindertijd brengt. Je coacht kinderen in een kader dat hen voorziet van de dingen die ze nodig hebben om te groeien en te leren. Ongeacht de achtergrond verdienen alle kinderen het om kinderen te zijn en dat kunnen ze zijn als we ze laten.

Het gaat erom dat je hen laat zien hoe ze hun uitdagingen het hoofd kunnen bieden door hen de belangrijkste ingrediënten te geven om hun stress te beheersen en hun uitdagingen met vertrouwen tegemoet te treden.