kindercoach slochteren

Het Schathuis

 Mijn praktijkruimte bevindt zich in Het Schathuis. Het pand maakt deel uit van het complex “Villa Gelria”.
Een prachtige locatie met vrijstaande monumentale objecten gesitueerd in een parkachtige tuin. Op het terrein bevinden zich vier objecten; de dienstwoning, het nieuwgebouwde kantoorpand ‘’Het Schathuis’’, ‘’Het Koetshuis” en de gelijknamige “Villa Gelria”.

Voorheen was Het Schathuis een sociaal lunchcafé. Een prachtige plek in een mooie groene omgeving waar je heerlijk van een kopje koffie en een lekkere lunch mocht genieten. Tegenwoordig is het lunchcafé omgetoverd tot een woonzorgvoorziening. Wonen met zorg biedt een woonomgeving voor jongeren waar 24-uurs zorg , ondersteuning en begeleiding geboden wordt.

De doelgroep betreft jongeren van 12 tot 18 jaar (eventueel met uitloop 18+) met ontwikkelingsproblematiek op diverse gebieden. Het accent van de begeleiding ligt op het creëren van veiligheid en het bieden van een stabiele woonplek met een voorspelbaar klimaat waarin de jongere, zo nodig, langere tijd kan verblijven. De nadruk ligt op het stimuleren van de ontwikkeling van de jongere. Hierbij heeft Wonen met Zorg coaching, educatie en ontwikkeling als belangrijke pijlers staan. In een sociaal verantwoorde woonomgeving wordt ervoor gezorgd dat de bewoners zich veilig kunnen voelen en zich kunnen ontwikkelen.

Bereikbaarheid

Het terrein is met de auto uitstekend bereikbaar. Het Julianaplein, het kruispunt van de A7 (Drachten-Groningen) met de A28 (Zuidlaren-Gieten-Emmen) bevindt zich op slechts enkele autominuten afstand, waardoor het terrein met de auto vanuit alle windrichtingen uitstekend bereikbaar is. Zowel aan de straatzijde (Verlengde Hereweg), als aan de achterzijde (via Ketwich Verschuurlaan) is “Het Schathuis” met de auto bereikbaar.